Sastojci:
2 ribe
1 glavica crvenog luka
2 paradajz
vegeta
so
Priprema:
Ribu očistiti, odstraniti glave (ako ne želite da vas gleda dok je jedete :) ). Luk očistiti i izribati ili usitniti štapnim mikserom u pire i dodati u nj vegete koliko vam odgovara, paziti da ne bude baš preslano. Paradajz oguliti i takođe usitniti. Ribu lagano posoliti i unutrašnjost namazati pireom od luka (slobodno ostavite malo luka u sredini) i staviti je u namašćenu tepsiju. Ostatak luka i paradajz pire staviti oko riba. Peći na 250 stepeni dok se fino ne ispeče. Ako želite možete ih i okrenuti u toku pečenja da se fino zarumeni s obe strane. Saft od luka i paradajza nakon pečenja ribice je odličan, a vjerujem da se može dodati i još nekog drugog povrća paprika i sl. Kad probam javim ;)
Nema komentara:
Objavi komentar