6. stu 2011.

Fondan II

Došao je red da se ponovno isporba fondan smjesa, ovaj pur bez fruktoze i glicerina :) Receptić sam pronašla na coolinariki i super je.. Prekrasno se razvija i prave figurice, a ni sastojke nije teško pribaviti :)

Sastojci:
10 gr želatine u prahu
0,6 dl vode
100 gr margarina
100 gr bagremovog meda
1-1,2 kg šećera u prahu


Priprema:
Želatin potopiti u hladnoj vodi. Med i margarin staviti na vatru da se istopi, kada baci ključ skinuti s vatre i dodati nabubreli želatin. Kada se smjesa izjednači dodati je u šećer u prahu. Ja sam prvo u zdjelu stavila 0,5kg šećera pa dodala gore pripremljenu tekućinu i onda polako dodavala šećer u prahu pri miješanju. Nisam potrošila sav šećer nego kada sam dobila lijepu smjesu koja se nije lijepila za podlogu ostavila sam je da se ohladi u plastičnu kutiju koju sam dobro umotala prozirnom folijom kako ne bi ulazio zrak. Figurice sam pravila odmah, a dio za prekrivanje torte razvaljala tek dva dana kasnije. Prije razvijanja potrebno je samo malo zagrijati smjesu mijeseći rukama i dalje raditi. Fondan je prekrasan, nije pucao i vrlo je lako rukovati s njim. Sutradan sam rezala tortu i tu je fondan dobio visoke ocjene jer nije pucao pri sječenju :)
A slijede i slikice detalja :)
 


Ispod fondana je preukusna jaffa torta. Presjek:


2 komentara:

  1. za fondan od meda može li bisvit s kremom s ananasom a prekrivanje podloge torti od šlaga ili krema od slatkog vrhnja?

    OdgovoriIzbriši