12. pro 2011.

Štrudla by Lida

Danas sam od svoje drage Halide dobila recept za ovu štrudlu i nisam mogla dočekati da dođem kući da je napravim. 

Sastojci:
5 šolja brašna
1 šolja šećera
1 šolja ulja
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
3 jaja
1 kašika kisele pavlake
mlijeko

Pripema:
U brašno dodati šećer i vanilin šećer (ja nisam imala vanilin šećer pa ga nisam ni dodala), prašak za pecivo i izjednačiti suhe sastojke. Dodati jaja, pavlaku i ulje i zakuhati sa mlijekom. Umijesiti tijesto i podijeliti ga na dva dijela. Razviti na pobrašnjenoj površini. Filovati po želji. Staviti na pek papir u tepsiju i peći na 200 stepeni 30-ak minuta. Posuti štaub šećerom.


Broj komentara: 5:

  1. prekrasna je ova štrudla, bude isprobana

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve mi se čini da iz ove štrudle curi pekmez od šljiva! Zanimljiv recept, nije dizano tijesto, pa se brzo i napravi.

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, pekmez od šljiva kojem sam dodala malo i džema od crnih ribizli :) super je štrudlica..
    Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. citala sam 2x misleci da je dizano tijesto ali vidim da nema kvasac...fina brza strudla,napravis i pojedes !!!:)

    OdgovoriIzbriši
  5. upravo tako Mirjana :9 veoma brzo se napravi a još brže pojede :) lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši