Sastojci:
1 cijelo pile
1 kg pečenih jufki
ulje
so
vegeta
Priprema:
Pile skuhati u vodi u koju ste dodali so i vegetu. Ja odmah dodam i mrkvicu jer na ostatku vode napravim supicu :). Skuhano meso, ocijediti, malo ohladiti i odvojiti od kosti. Tepsiju u kojoj ćete peći pitu malo namastiti. Na ovu koliličinu sastojaka ide velika tepsija koja se dobije uz šporet. U drugu tepsiju staviti 2-3 kutljače tople vode u kojoj se kuhalo pile i namakati svaki komad jufke prije nego se složi u tepsiju. Dodavati vodu po potrebi. Redati jufke - dva sloja, zatim rasporediti meso i tako dok se sastojci ne potroše. Završiti pitu jufkama, 2-3 sloja. Odozgo posuti malo uljem. Vodu koja je preostala od namakanja jufki u drugoj tepsiji staviti da provrije. Staviti u rernu na 250 stepeni da se peče dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Izvaditi pitu iz rerne, izrezati na kocke i zaliti prokuhalom vodom.
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiNedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka