Sastojci:
6 jaja
3 kašike + 200 gr šećera
150 gr sjeckanih oraha (lješnjaka)
3 kašike brašna
400 gr nutele
1/2 l mlijeka
1 puding od vanilije
3 kašike gustina
250 gr margarina
200 gr čokolade za kuhanje
2 šlag kreme od vanilije
Priprema:
Kora:
Isjeckati orahe (ja sam koristila lješnjake :)), posuti po folijom prekrivenoj tepsiji. Umutiti snijeg od 6 bjelanjaka sa 3 kašike šećera, te na kraju lagano dodati 3 kašike brašna. Umućenu smjesu preliti preko sjeckanih oraha/lješnjaka. Peći na 200 stepeni 10-ak minuta, dok lagano ne dobije lijepu svijetlo žutu boju. Kada je pečena koru malko ohladiti, lagano odvojiti od folije i okrenuti je tako da orasi/lješnjaci budu gore. Premazati nutelom.
Krema:Rastopiti prah puding od vanilije sa 5-6 kašika mlijeka te to umutiti sa 6 žumanjaka, 200 gr šećera, i 3 kašike gustina i skuhati u provrelom mlijeku (1/2l). Kada se dobro ohladi dodati umućen 1 margarin. Kremu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati rastopljenu čokoladu za kuhanje (oko 150gr).
Slaganje:
kora - orasi/lješnjaci - nutela - žuta krema - piškote izlomljene na pola malo namočene u mijeku - crna krema - ostatak rastopljene čokolade za kuhanje - šlag kreme od vanilije.
SAVRŠENA JE DRAGA!!
OdgovoriIzbrišiOooo,divno,obožavam Kinder tortu i često je pravim :))samo ,ja umesto piškota koristim Plazma keks:))
OdgovoriIzbrišiProbala sam je i znam da je omiljena među gostima, a naročito među decom pošto oni vole ovakve kremaste stvari.
OdgovoriIzbriši