Sastojci:
1,25 dl vode
1,25 dl mlijeka
10 gr kvasca
500 gr brašna
1 šoljica ulja
2 kašikice (kafena) šećera
1 kašikica (kafena) soli
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti da odstoji oko 2 sata (premjesiti ga bar jednom). Kada nadodje, izručiti tijesto na radnu povrsinu, razviti na debljinu 3-4 mm, izrezati na kvadratiće 8*8cm otprilike. Na sredinu svakog stavljati po kašikicu (čajnu) mase za punjenje (po želji, slatko ili slano, meni su najdraže sa pizza punjenjem). Zatim preklopiti na trokut čije se strane namažu bjelancem i malko pritisnu kako se ne bi otvarali pri pečenju. Kiflice premazati jajetom, posuti sjemenkama i ostaviti malko da ponovno nadodju prije pečenja.
p.s. ovo je recept za moju adisicu ;)
p.s. ovo je recept za moju adisicu ;)
Draga moja puno ti hvala:))
OdgovoriIzbrišiJos nisam pravila ali obecavam da hocu :))
koje brasno i na kolko stupnjeva koliko minuta peci?
OdgovoriIzbrišikoristim obično pšenično brašno, ne glatko, iako mislim da ne bi bila greška ni koristiti glatko, čak naprotiv..
OdgovoriIzbrišinisam nikada tačno mjerila koliko dugo peći... pecite na 200-220 stepeni dok ne dobiju lijepu boju zlatnu boju i kada sa donje strane fino porumene... iduci put kada ih budem pravila moram izmjeriti vrijeme pa ću da javim ;)
lijep pozdrav