10. stu 2009.

Varena krompirača


Ovu pitu sam pravila prvi put i prezadovoljna sam kako je ukusna bila :)

 

Sastojci:
1 kg krompira
200 gr kisele pavlake
300 gr sira za pitu
3 jaja
so
Priprema: 
Krompir skuhati, ispasirati i ohladiti. U ohlađenu masu dodati ostale sastojke i izjednačiti (mogu ostati i komadići krompira, neće smetati). Razviti dvije-tri jufke i ostalo znate ;)


Broj komentara: 6:

  1. bila je dobra :)))

    Danisa

    OdgovoriIzbriši
  2. Molim te Nirmela objasni kako ti razvijas kore

    OdgovoriIzbriši
  3. hmm..ovako..brasno, so, malo ulja i voda.. kolicina brasna? - procijenis otprilike za dvije loptice da ti mogu stati u saku..zakuhas jufku malko mekse..fino izjednacis tijesto, pokrijes i ostavis da stoji 15-20 min i ono malko popusti.. i onda pobrasnim sto, stavim lopticu i lagano razvijam..dodajes brasna koliko ti treba da se ne lijepi..kad razvijes negdje na promejer oko 1m pospes jufku uljem, slobodno rukom predjes preko da sve bude nauljeno i onda lagano razvlacis.. iskreno nije ni meni uspjevalo odmah ali treba pokusavati ;)vrijedi ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala Danisa..pravicemo opet ako Bog da ;)ljubim te!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nek ' JE Đenis probala krompiraču...sad sam i ja ogladnila,pravo dobro i izgleda i zvuči.

    Mimi

    OdgovoriIzbriši
  6. uh još će mi i jačmir sad iskočiti :) valja mi praviti ponovo ;)

    cmokaaa

    OdgovoriIzbriši