Lagano otkrivam čarolije pekača za hljeb :D Za prvi pokušaj uzela sam seljački hljeb. Šta reći stvarčica je extra :D
Sastojci (za hljeb od 1 kg):
405 ml vode
2 čajne kašikice soli
1 supena kašika šećera
560 gr bijelog pšeničnog brašna
130 gr raženog brašna
2 čajne kašikice kvasca
po želji:
150 gr oraha
150 gr lješnjaka
Priprema:
Kao i uvijek kod korištenja pekača za hljeb, prvo idu tečnosti, u ovom slučaju voda, zatim so, šećer, brašno(nisam stavljala raženo brašno nego samo bijelo) i na kraju kvasac. Zatvoriti poklopac, startovati program za francuski hljeb i za 3h39min gotov vruć hljeb. :D :D :D
nemam pekač iako imam namjeru da ga u skorije vrijeme nabavim, kruh je super
OdgovoriIzbrišiJa se nisam pokajala vjeruj! odlična stvarčica..do sada sam pravila razna tijesta (samo ih je umijesio) i hljebove..extrica!
OdgovoriIzbrišiNirmela, tražim da kupim odgovarajući pekač hljeba.
OdgovoriIzbrišiOvaj na tvojoj slici mi se čini odgovarajući.
Možeš li mi molim te reći koje je tačno veličine,dakle dužinu i širinu. Koji je proizvođač u pitanju i da li si ga uopšte kupila u BiH ?
Hvala unaprijed :)
selma.puzic@hotmail.com
Zdravo Selma,i ja sam bila u nedoumici kada sam kupovala pekač. Ima ih jako puno u ponudi, raznih cijena i brandova. Ja sam se na kraju odlučila za ovaj: Moulinex OW5020 XXL sa 14 programa. Kupila sam ga u FIS-u u Vitezu, a ima ga i u Techno Marketu. Širina posude je 12,5cm, dužina 21,5cm, a dubina 14,5cm. Za našu cetveroclanu porodicu (svi stariji od 24god :)i mozemo fino pojesti :) pravimo hljeb od 1,5kg i bude nam dovoljno. Najčešće se jede po dva dana. Prezadovoljna sam! Sretno u potrazi! I javi mi impresije pls!
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav!
Za razliku od kupljenog kruha, kod domaćeg kruha su nam poznati svi korišteni sastoji u pripremi ovo ukusnog jela. Korištenjem pekača kruha dobiva se puno bolje pečen kruh, nego što je to slučaj s kupljenim kruhom u trgovini ili pekarnici. prednosti pekača kruha
OdgovoriIzbriši