8. sij 2010.

Lazanje

Sastojci:
1/2 kg faširanog mesa
250 gr paradajz sosa
origano
vegeta
malo ulja
300 gr trapist sira
2 kašike brašna
malo ulja
so
1/2 l mlijeka

Priprema:
Meso, paradajz sos, origano i vegetu propržiti na malo ulja. Napraviti bešamel sos: u šerpicu usuti malo ulja i brašno, promiješati i postepeno dodavati mlijeko. Mijesati lagano da se malko zgusne. Skloniti sa vatre. Tepsiju pomastiti i zaliti bešamelom. Na to redati tijesto, zatim ponovno bešamel, pa fil i na kraju sir. Redati dok se ne potroši fil. Odozgo posuti ostatak umaka i dosta sira.

p.s. slika je malo stara..i ove lazanje koje sam tada koristila su malo cudne, vjerovatno su se trebale malko skuhati prije redanja :( ali pojele su se u svakom slučaju :oD inače Barilla su najbolje ;)


Nema komentara:

Objavi komentar