7. svi 2011.

Pureći gulaš

Ovaj gulaš sam pravila jedne nedjelje nakon što ga je Vjeko prezentirao u svojoj emisiji Lonci i poklopci :) i nisam se pokajala, preukusan je.. morate ga probati.. Naravno, Vjeko je dodavao i pinjole, ali ja sam zadovoljna i ovim ;) Dakle radi se o mesu purećeg zabatka, koje je dosta masnije i sočnije od bijelog mesa, kao što je slučaj i kod pilećeg mesa. Priprema je brza i jednostavna, a okus mmmmm :)


Sastojci:
1 pureći zabatak (bez kosti)
luk
mrkva
celer
mljevena paprika
so
biber
paradajz sos

Priprema:
Luk, mrkvu, celer očistiti i isjeckati na kockice i staviti lagano da se dinsta. Meso isjeći na kockice i uvaljati u mljevenu papriku. Kada se povrće malo izdinstalo, luk dobio staklast izgled, dodati meso, so, biber, vegetu, 1 kašikicu paradajz sosa i zaliti sa malo vode. Ostaviti na laganoj vatri da lagano krčka nekih 20-ak minuta. Vodu dodavati po potrebi, a ukoliko želite ili bude potrebno razmutit ekašikicu brašna u malo vode i dodajte u jelo kako bi sos bio gušći.

1 komentar: