Dugo sam razmišljala šta staviti kao prvi recept..izbor je pao na najbolju pogaču na svijetu - suncokret pogaču.. primijetila sam da na netu već postoji jako mnogo varijacija na ovu temu, međutim nijedna nije oblikom kao ova koju je mene moja mama naučila, pa sam odlučila da je podijelim sa vama..
Sastojci:
malo manje od 1 kg brašna , 2 jaja, 1 bjelanjak, malo soli, malo ulja, 1 germa, ½ praška za pecivo, 1 čaša (od pavlake) mlijeka, 1 čaša (od pavlake) vode.
Priprema:
Kada tijesto nadođe podijeliti ga na dva dijela i razviti (ja sam pravila duplu mjeru pa je zbog toga vise komada na slici), namazati margarinom i napraviti dvije trake. Trake sjeći na trokutove te ih redati u tepsiju tako što će kraća stranica trokuta stajati uz rub tepsije. Ostaviti pogaču neko vrijeme na toplom mjestu da ponovo nadođe. Premazati tijesto žumancem, posuti sredinu kimom (ili nekim drugim sjemenkama koje imate, ja sam koristila susam) i ispeći na umjerenoj temperaturi. Postupak u slikama će biti prikazan u narednim postovima ;)
Možda se na prvi mah čini malo komplikovano, ali vjerujte da nije. Uvjerena sam da će ova pogača biti sastavni dio Vaše trpeze jer je zaista ukras svakog stola i užitak za nepce.
Prijatno!!
Možda se na prvi mah čini malo komplikovano, ali vjerujte da nije. Uvjerena sam da će ova pogača biti sastavni dio Vaše trpeze jer je zaista ukras svakog stola i užitak za nepce.
Prijatno!!
Prosto mami u ove sitne sate...Odlicna je, pozdrav. Bina
OdgovoriIzbrišiuh,sta je bolje...
OdgovoriIzbrišiDefinitivno naj pogača koju sam probao u životu...
OdgovoriIzbrišiHvala najljepša!! Voljela bih da se potpišete kako bih znala ko mi piše!! U svakom slučaju hvala još jednom i najljepši pozdravi od srca!!
OdgovoriIzbrišiBlago tvom suprugu i djeci njam, njam. Svaka čast fino je to sve znati.
OdgovoriIzbriši:) hvala najljepša :)
OdgovoriIzbrišiEs preciosa,la verdad que queda genial.Saludos desde España
OdgovoriIzbriši