Sastojci:
1 šlag krema od čokolade
3 šlag pjene
200 gr mljevenog plazme keksa
200 gr mljevenih napolitanki sa lješnjakom
100 gr ribane čokolade za kuhanje
80-tak gr cappuccino praha
mlijeko za šlag
Priprema:
Plazmu keks i napolitanke odvojeno samljeti. Izribati čokoladu za kuhanje. Torta ima 4 sloja i to:
1* umutiti šlag kremu od čokolade sa 50 ml mlijeka više nego na uputstvu za pripremu. U šlag kremu dodati mljevenu plazmu. Kalup za tortu nasuti sa malo mljevenog keksa i na nj istresti i poravnati prvi sloj (mljeveni keks na kalup se stavlja kako bi kolač bilo lakše vaditi pri posluživanju).
2* umutiti šlag pjenu sa 200 ml mlijeka i dodati mljevene napolitanke. Izjednačenu smjesu staviti na prvi sloj
3* umutiti šlag pjenu (može i šlag krema od vanilije) sa 200 ml mlijeka i u nj dodati ribanu čokoladu
4* umutiti šlag pjenu sa 200 ml mlijeka i u nj dodati kapućino prah (ja ga nisam imala pa ga nisam ni stavljala) i time završiti tortu.
Ukrasiti po želji. Tortu staviti na duboko hlađenje 1h i 30min i onda premjestiti u frižider.
Super izgleda i verujem da je ukusna! :)
OdgovoriIzbrišiTorta je provjereno odlična! ;)
OdgovoriIzbrišiSvaka čast!! baš mi je drago da vam se svidjela!!! ljubi princezu malenu!!
OdgovoriIzbriši