Imali smo Američku tortu sada je na red došao Američki kolač :D Meni lično je i bolji od torte. Recept sam dobila od svoje Almice, a bratov rođendan je bio odličan povod za isprobavanje.. Vrijedi probavanja, tako je brza priprema, jeftini sastojci, a ukus izvanredan :D :D
Sastojci:
Kora:
4 jaja
100 gr šećera
200 gr margarina
100 gr čokolade
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
0,5 l vrhnja za šlag
200 gr čokolade
1 kašika šećera
Priprema:
Jaja umutiti, dodati šećer i rastopljeni i ohlađeni margarin i čokoladu. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo. Koru peći u namašćenom i pobrašnjenom kalupu ili tepsiji (maolo je tečnija smjesa pa postoji mogućnost da iscuri iz kalupa).. Peći na 200 stepeni 12 min i onda smanjiti na 150 još nekih 5 minuta. Probati nožem ili čačkalicom da li je gotovo. Dok se kora peče, staviti na laganu vatru vrhnje za šlag, čokoladu i šećer da se istopi i izjednači. Ne treba da vrije. Koru malko izbockati i zaliti kremom. Ohladiti i ostalo je uživancija :)
p.s. kako se vidi sa slike, krema mi nije baš gusta, izgleda da sam malo požurila, ali je preukusnaa :)
e je l kremu vrelu prelijem preko vrelog kolača ili čekam da se malo ohladi?
OdgovoriIzbrišiVrela krema na vrelo tijesto ukoliko želite da se upije nešto kreme u koru. ako želite da krema ostane odgore onda ohladiti koru skroz a krema da bude topla. pozz
OdgovoriIzbriši