19. ruj 2011.

Tjestenina s tunjevinom

Na red je došla i nama omiljena tjestenina kojom nas je "zarazila" kolegica Mirela, a kolegica Amela je napravila i drugu varijatu :) Obje su odlične a na vama je izbor koju ćete probati.

Sastojci:
1-2 kese tjestenine
1-2 konzerve tunjevine
bešamel sos ili vrhnje za kuhanje
sir trapist ili u listićima
začini

Priprema:
Makarone skuhati u slanoj vodi i ostaviti da se procijede. 
U prvoj varijanti (Mirelinoj) koristiti vrhnje za kuhanje koje se malko ugrije da bi se sir u listićima, koji dodate u to, istopiti. Tome dodati začine po želji i pomiješati sa makaronima.
U drugoj varijanti (Amelinoj) koristiti bešamel sos, kupovni ili domaći pripremljen po receptu za lazanje. Tepsiju namastiti, posuti malo bešamel sosa, polovinu makarona izravnati na dno tepsije, ocijeđenu tunjevinu poredati po makaronima, dodati bešamel, staviti ostatak makarna i zaliti ostatkom bešamela. Odozgo staviti narendani trapist sir.

Nema komentara:

Objavi komentar